Zondag 18 september 2011

Het Pakistan van Asad Sohaib na 9/11 - FaceRadio

VPRO

Als je als vijand wordt behandeld, ga je je dan ook als vijand gedragen? Na 9/11 werd Pakistan gezien als broeinest van islamitisch extremisme en werd de Pakistaanse bevolking op zijn minst argwanend bekeken. Hoe gaat het land zich de komende tien jaar ontwikkelen? Asad Sohaib, journalist, kiest voor de gematigde weg, voor vrede en een betere economische toekomst. Zijn broer koos voor het extremisme. Welke stroming krijgt het de komende jaren voor het zeggen? Verder aflevering 1 van FaceRadio, over dramatische en ontroerende Facebookbelevenissen.

Het Pakistan van Asad Sohaib na 9/11

Asad Sohaib en zijn broer groeien samen op in een liberaal middenklasse gezin in de stad Lahore.Vol afschuw zien ze op 11 september 2001 op de televisie hoe twee vliegtuigen zich in de Twin Towers boren. Maar geen westers land zit nog op sympathie van de Pakistaanse broers te wachten.....Lees meer.

FaceRadio

Facebook verandert  je leven! FaceRadio is een vierdelige radiominidoc-serie.
In deze reeks staan waargebeurde verhalen van Facebookgebruikers centraal. Zoals de vrouw die onzeker wordt van het schijnbaar leuke en actieve leven van haar vrienden..... Lees meer.

Uitzending:

Zo 18 sept 2011 – Radio 1 – 21.00 uur