Sexwise & Wansmaak met een grote W

Radio Doc

VPRO

De Amsterdamse Wallen staan onder druk: de gemeente wil ramen sluiten omdat prostitutie criminele activiteiten aantrekt, sekswerkers hebben ook last van de crisis en de handel in vrouwen neemt eerder toe dan af. Het Prostitutie en Gezondheidscentrum probeert de vrouwen die hun lichaam verkopen bij te staan met hulp en advies en signaleert misstanden in de prostitutiebranche.

Verslaggever Anne-Will Fisser liep een aantal maanden mee met de maatschappelijk werkers en sociaal verpleegkundigen van het Centrum en peilde de meningen op de Wallen over de hulp aan prostituees. Dit programma is een bewerking van de in Villa VPRO uitgezonden serie.

Regie: Anne-Will Fisser (VPRO), 2010

Wansmaak met een grote W

Atte Jongstra, Jeroen Wielaert, 2010

Een tocht langs de noodzaak van lelijkheid. Wansmaak is heerlijk. Dat is de overtuiging van schrijver Atte Jongstra. Hij is dol op alles wat lelijk is, vooral omdat het zo inspirerend contrasteert met schoonheid. Het is de schaduw die niet zonder het licht kan. Radiomaker Jeroen Wielaert nodigde hem uit om een 4-delige serie te maken over wansmaak voor Holland Doc. Vanavond deel 2, een zoektocht naar de Ideale Worst, samen met Fredy Beckmans van de Worstclub Mondiale.