RVU Radioprijs 2010: De nominaties

Radio Doc

NPS, RVU, VPRO

De RVU Radioprijs is dé aanmoedigingsprijs voor studenten journalistiek en jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen. Er zijn dit jaar 42 inzendingen bij de RVU binnengekomen, 12 daarvan zijn geselecteerd voor de shortlist. Alle genomineerde programma’s zijn te beluisteren in Holland Doc Radio. Deze zondag de documentaires 'Tilburgers zijn wel goed maar niet mal ' van Eise Pulles en 'Mexicaanse griep; storm in een glas water?' van Roland Hessels.

Er zijn twee prijzen te vergeven, één in de categorie Nieuws en één in de categorie Cultuur. De jury staat onder leiding van oud-minister OC&W Ronald Plasterk. De uitreiking van de prijs is op vrijdag 3 september live te beluisteren om 19.00 uur op Radio 1.

Tilburgers zijn wel goed maar niet mal

Tilburgers zijn wel goed maar niet mal van Eise Pulles, Master Journalistiek RU Groningen. Tilburg zou een mega-winkel-Mall moeten krijgen: 100.000 vierkante meter consumentenplezier, honderden winkels onder één dak, bijna 2.500 banen, miljoenen klanten per jaar. Maar wat gebeurt er dan met de binnenstad, met de wijkwinkelcentra, met het verkeer, met de natuur op het 18 hectare grote Mall-complex... Eise Pulles zoekt het uit.

Mexicaanse griep; storm in een glas water?

Mexicaanse griep; storm in een glas water? van Roland Hessels, HBO Journalistiek Ede. Onderzoekende terugblik op de berichtgeving over de Mexicaanse griep in de Nederlandse media. Hoe kan het dat de media zo in de greep raakten van de 'pandemie'? Werd de hype in 2010 veroorzaakt door de overheid en de deskundigen of door de media?