RVU Radioprijs 2010: De nominaties

Radio Doc

NPS, RVU, VPRO

De RVU Radioprijs is dé aanmoedigingsprijs voor studenten journalistiek en jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen. Er zijn dit jaar 42 inzendingen bij de RVU binnengekomen, 12 daarvan zijn geselecteerd voor de shortlist. Alle genomineerde programma’s zijn te beluisteren in Holland Doc Radio. Deze zondag de eerste drie documentaires ‘La réunion' van Carmien Michels, ‘Meisje van Verkade’ van René van Es en 'Jonge Musici in mineur' van Beitske de Jong.

Er zijn twee prijzen te vergeven, één in de categorie Nieuws en één in de categorie Cultuur. De jury staat onder leiding van oud-minister OC&W Ronald Plasterk. De uitreiking van de prijs is op vrijdag 3 september live te beluisteren om 19.00 uur op Radio 1.

La réunion

La réunion van Carmien Michels, Artesis Hogeschool Antwerpen. Een eenzame maar ongevaarlijk geachte wandeling van twee vrienden langs een verlaten Afrikaanse eilandkust ontaardt in een dramatische nachtelijke ramp op zee. "Ik dacht dat ik mijn familie nooit meer zou zien!"

Meisje van Verkade

Meisje van Verkade van René van Es, Fontys Hogeschool Tilburg. Sfeervol en geestig portret van een vrouw die met klimtouwen katten uit Leidse grachten redt en die verder nimmer eerder gehoorde dolfijn-imitaties produceert.

Jonge musici in mineur

Jonge musici in mineur van Beitske de Jong, Master Journalistiek RU Groningen. Een doorwrochte zoektocht naar ervaringen en verklaringen omtrent de podium-angst die vaak het spelplezier van muziekstudenten vergalt en soms zelfs een carrière onmogelijk maakt.

 

Uitzending

Zondag 1 augustus - Radio 1 - 21.00 uur