Op Kapu & RVU Radioprijs 2010 & Bureau Gevonden Geluid

Radio Doc

NPS, RVU, VPRO

Tailor dook onder in de rosse buurt van Amsterdam en maakte een openhartige en verrassende documentaire. Kapu (spreek uit Kappoe) is straattaal voor de wallen in Amsterdam. In de documentaire komen Kristel en Jah aan het woord. De eerste is een 18-jarige Hindustaanse prostitué met smetvrees en de tweede is een voormalige pooier die Vinny Tailor alles vertelt over de ongeschreven regels "op Kapu".

Op basis van het voorstel voor deze documentaire werd Vinny Tailor geselecteerd voor de EBU masterclass, een Europese masterclass voor jong aanstormend talent op het gebied van de radiodocumentaire.

Regie: Vinny Tailor, RVU, 2010

RVU Radioprijs 2010

De aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers.

In augustus is het weer zover. Holland Doc Radio zendt vijf weken lang de genomineerden uit voor de RVU Radioprijs 2010. De RVU Radioprijs bestaat sinds 1992 en is dé aanmoedigingsprijs voor getalenteerde, jonge radiomakers. Als voorproefje deze week een fragment van een van de winnende documentaires van vorig jaar. In de categorie 'journalistiek/nieuwsgeorienteerd' was Mijke Hurkx van de Fontys Hogeschool Tilburg de grote winnaar. Zij maakte het programma: 'Als je dit niet hebt meegemaakt'. Een bijzonder interview met militair Janno die op 19-jarige leeftijd naar Uruzgan werd uitgezonden. Radiomakers kunnen hun bijdrage inzenden tot 28 juni a.s. Voor voorwaarden klik op de link.

Bureau Gevonden Geluid

Chris Bajema, 2009

Radiomaker Chris Bajema richtte Bureau Gevonden Geluid op met als doel bijzondere geluidsopnames en hun verhalen te verzamelen. Vandaag de aflevering: Het was een Fiatje. Heeft u bijzondere opnamen? Neem dan contact op met de Holland Doc Radio Redactie.