Mlung en ik & Als de dag van gisteren

Radio Doc

NPS, RVU, VPRO

Wanda Meeuws was lange tijd meer op reis dan thuis. Zij wilde in contact komen met mensen van over de hele wereld. Het maakte haar tot de bevlogen theatermaakster die ze nu is. Zo schreef ze vorig jaar ‘Utopia’ over hoe het is om te leven in Zimbabwe. Het stuk was gebaseerd op haar eigen ervaringen. Ruim twee jaar geleden maakte ze in Zimbabwe theater met straatkinderen en merkte ze aan den lijve hoe zwaar en corrupt het leven daar is.
Ze heeft daar ook haar huidige vriend leren kennen: Mlung, die een centrale rol speelt in 'Utopia' en sinds kort hier woont.

Mlung en ik

Corinne van de Hoeven, 2010

Op dit moment is Wanda bezig met ‘Madelief Snijders’, een stuk tegen de achtergrond van de gruwelijke conflicten in Sarajevo na het uiteenvallen van Joegoslavie. En Mlung…. die werkt nu in een restaurant, wil filmregisseur worden en krijgt een inburgeringscursus! Corinne van den Hoeven was daarbij: Het leven lijkt gewoon theater!

Als de dag van gisteren

Dorothee Forma, 2010

Een serie verhalen over kantelmomenten in het bestaan. Vandaag deel 1: De Uitvaart Als het management besluit dat de tent dicht moet, voelen de werknemers zich verraden en ontheemd. Calvé in Delft was een beste plek om te werken. Wim, operator bij de sauslijn en voorzitter van de OR, besluit dat het einde op eigen wijze gemarkeerd moet worden.