Indrinken & Als de dag van gisteren

Radio Doc

NPS, RVU, VPRO

Programmamaker Margot de Nooijer is 3 jaar geleden met haar gezin vanuit Amsterdam naar een stolpboerderij in de Schermer verhuisd. Behave een hond, konijn en cavia staat er een pony in de stal. De ideale omgeving voor een kind om op te groeien. Of toch niet? Wat is er waar van de verhalen over indrinken en comazuipen? Wat staat haar dochter nog te wachten? Margot gaat op onderzoek.

Ze gaat met dorpsgenoot en verpleegkundige Ingrid van der Vliet mee tijdens diens nachtdienst in het Waterlandziekenhuis. Margot hoort onthutsende verhalen. Niet alleen over comazuipende pubers, maar vooral over het opvoedingspatroon en drinkgedrag van de ouders.
Als Margot een ochtendje op een middelbare school heeft meegelopen met een voorlichter van Brijder verslavingszorg is het tijd voor enige zelfreflectie. Hoe zit het met haar eigen drinkgedrag, in hoeverre vormt zij zelf een risico voor haar 12 jarige dochter?

Regie: Margot de Nooijer, NTR, 2010

Als de dag van gisteren

Dorothee Forma, 2010

Een serie verhalen over gebeurtenissen die je leven voorgoed veranderen. Vandaag deel 3: Uitgedanst. Gilles danst jarenlang in Het Nationaal Ballet en andere gezelschappen. Op tournees is hij er altijd bij. Ziek zijn of vermoeidheid zijn niet aan de orde. Het is dansen, dansen, dansen. En bovendien: zonder hem gáát de voorstelling immers niet. Dan neemt zijn lichaam het besluit dat het genoeg is.