Suriname Mi Gudu & Bekend maakt bemind

Radio Doc

VPRO

Peter Brinkhorst spreekt Jörgen Raymann over hoe paradijselijk Suriname zou kunnen zijn. Vijf jaar nadat Brinkhorst er voor het eerst was gaat hij terug naar Suriname met een missie: hij wil bijdragen aan een beter Suriname. Want wat een fantastisch land, maar tegelijk: wat een armoede en criminaliteit!

In 2001 arriveert Peter Brinkhorst voor het eerst in Suriname. Vrienden met wie hij muziek maakt hebben hem over het land verteld. Suriname, wat een fantastisch land, de mensen zo relaxed! Maar tegelijk: wat een armoede en criminaliteit! Vijf jaar later gaat hij nogmaals naar Paramaribo, nu met een missie: Peter wil bijdragen aan een beter Suriname. Met een vriend gaat hij o.a. vrijwilligerswerk doen in een weeshuis. Hij introduceert het Werkoverleg, de Rapportage en het Individuele Zorgdossier. De medewerkers van het Claudia A. huis nemen er welwillend kennis van. Terug in Nederland blijft hij bezig met de toestand en mentaliteit in Suriname. Het zou er paradijselijk kunnen zijn! Hij schrijft zijn herinneringen op en praat met Jörgen Raymann. Een vriendin in Suriname laat hij polshoogte nemen in het Claudia A huis. Peters bedoeling is om uiteindelijk middels een radiodocumentaire op de Surinaamse radio de mentaliteit op een hoger plan te krijgen..

Regie: Peter Brinkhorst mmv Dorothee Forma, NPS, 2009

Bekend Maakt Bemind

Ant Haima, Margot de Nooijer en Leo Knikman

Zet twee mensen die elkaar niet kennen aan een tafeltje, geef ze een drankje en luister naar wat ze elkaar te vertellen hebben.