De elfenkoningin & Het gelukkige huisdier

Radio Doc

VPRO

Een radioverhaal dat begint als een zonnige strandidylle. Irene gaat op bezoek bij haar zus Karin die in een zeecontainer op een Waddeneiland woont. Ze hebben elkaar jaren niet gezien. Irene zegt dat ze komt om te helpen met het verbouwen van de container, maar is dat wel zo? Irene vertelt dit verhaal aan een man. Wie is hij? Is wat Irene vertelt echt gebeurd of is het allemaal een droom? Alle stukjes van dit radiodrama vallen op hun plaats bij de tragische ontknoping.

De Elfenkoningin

Een radioverhaal dat begint als een zonnige strandidylle. Irene gaat op bezoek bij haar zus Karin die in een zeecontainer op een Waddeneiland woont. Karin leidt een vrij leven. Ze werkt af en toe in Club Heaven, een hippe strandtent, ze schrijft gedichten en maakt vazen en schalen van dingen die zij tijdens het jutten vindt. Ze hebben elkaar jaren niet gezien. Irene zegt dat ze komt om te helpen met het verbouwen van de container, maar de werkelijke reden is dat ze wil vertellen dat ze zwanger is. Irene vertelt dit verhaal aan een man. Wie is die man? Is het verhaal van Irene over haar bezoek aan Karin een herinnering of een droom? Werkelijkheid en fantasie lopen door elkaar, pas bij de tragische ontknoping valt alles op zijn plaats. De Elfenkoningin is een mooi maar gruwelijk sprookje. Het radiodrama is opgenomen op locatie. Met de acteurs: Tamar van den Dop, Cees Geel, Elisa van Riessen, Rene van Asten, Sijtze van der Meer en Margaux Lindenkamp. Regie: Margot de Nooijer, Marlies Cordia Techniek: Peter Kroon Sounddesign: Jeroen Kuitenbrouwer Deze productie kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties.

Regie: Margot de Nooijer, NPS, 2009 

Het gelukkige huisdier

Gerrit Kalsbeek

Het gelukkige huisdier is een serie over het wel en wee van onze trouwste vrienden. Recent TNS/NIPO-onderzoek toont aan dat in ruim de helft van de Nederlandse huishoudens een of meer huisdieren wonen. Veel mensen hebben een bijzondere relatie met hun huisdier. En dieren zijn goed voor de gezondheid! In het Emma kinderziekenhuis scharrelen met enige regelmaat cavia’s, kuikens en zelfs geitjes over de afdeling om het herstel van de patientjes te bespoedigen. En in het Wilhelmina kinderziekenhuis krijgen kinderen hun eigen huisdier op ziekenbezoek. Ook zijn veel mensen er intussen van overtuigd dat ouderen langer en gezonder leven in gezelschap van een geliefde viervoeter. Programmamaker Gerrit Kalsbeek werd al jaren zuur bejegend door een norse oudere man uit zijn straat. Maar sinds hij zich een klein zwart hondje met de naam Lola aanschafte, splijt het bultige hoofd van de buurman iedere keer in een brede grijns zodra het tweetal zijn voordeur passeert en groet vriendelijk. Deze week de aflevering 'Mutanten en laagvliegers'.