Portret Heleen Mees & Eilandbewoners

Radio Doc

VPRO

In deze uitzending van Radioatelier zijn de lange documentaire 'Portret Heleen Mees' van Irene Houthuijs en Alfred Koster (techniek) en de derde aflevering uit de Minidoc-reeks Eilandbewoners te beluisteren. In het Portret Heleen Mees volgt Irene Houthuijs de ecoom, jurist en columnist enige tijd op de voet. Ze gaat mee naar debatten en vergaderingen, maar interviewt haar ook uitgebreid. In 'Eilandbewoners' gaat Rogeria Burgers op zoek naar mooie verhalen op de Waddeneilanden.

Portret Heleen Mees

In april 2006 publiceerde Heleen Mees haar spraakmakende boek Weg met het deeltijdfeminisme. Daarin roept ze vrouwen op om ‘eindelijk eens echt aan het werk te gaan’. Haar boek riep vele reacties op en sindsdien is zij een veelgevraagd gastspreker. Als initiatiefneemster voor ‘Women on top’ pleit ze krachtig voor een grotere rol van vrouwen in de echte machtsposities. Behalve publicist is Heleen Mees ook adviseur in Europese Zaken. Ze woont afwisselend in New York en Amsterdam.

Programmamaker Irene Houthuijs volgde Heleen Mees enige tijd op de voet. Ze woont een vergadering bij van ‘Women on Top’ en is aanwezig bij het ‘Opzij-debat’ met Mees als een van de deelnemers. Daarnaast interviewt ze Mees uitgebreid over het deeltijdfeminisme, over haar carrière in New York en over het gemis van een liefde.

Regie: Irene Houthuijs, NPS, 2008

Eilandbewoners, afl. 3 - Minidoc

Rogeria Burgers, NPS

In de zesdelige serie minidocs Eilandbewoners gaat Rogeria Burgers op de Nederlandse Waddeneilanden op zoek naar mooie verhalen van de bewoners. Deze uitzending: Terschelling. Samenstelling: Rogeria Burgers. Techniek: Frans de Rondt.