Op weg naar de top & Buiten de grenzen

Radio Doc

NTR

In deze aflevering is het lange documentaire portret Op weg naar de top van Corinne van den Hoeven en de minidoc Vrouwenhandel in Albanie van Nathalie Ellenbroek en Elmara van Heijningen te beluisteren. Op weg naar de top gaat over de jonge Amsterdamse conservatoriumstudente Signe Tollefsen die tijdens een optreden in het Vondelpark door een rijke Amerikaan werd 'ontdekt'.

Op weg naar de top

Signe Tollefsen zit in de laatste klas van haar opleiding zang. Toen ze onlangs optrad in het Amsterdamse Vondelpark werd haar een unieke kans geboden. Een rijke Amerikaanse ondernemer, die haar daar hoorde, bood haar een gratis ticket aan om in Los Angeles te verblijven en een cd op te gaan nemen. Hij zag wat in haar! Aldus geschiedde. Corinne van den Hoeven volgde Signe naar Amerika en bracht een week door met de eventuele toekomstige nieuwe ster!

Regie: Corinne van den Hoeven, NPS, 2008

Signe Tollefsen 3

Vrouwenhandel in Albanie

Elmara van Heijningen en Nathalie Ellenbroek

Deel 2 in de minidocserie 'Buiten de grenzen' gemaakt door studenten van de School voor Journalistiek in Ede (CHE) over Albanie waar veel vrouwen via vrouwenhandel in de prostitutie belanden

Elmara van Heijningen en Nathalie Ellenbroek spraken met een Albanese jonge vrouw die werd verhandeld maar uit de klauwen van de vrouwenhandelaren werd bevrijd.