Dogtroep: To be or not be & Gestremd

Radio Doc

VPRO

De theatergroep Dogtroep is bekend van grootschalige beeldende locatie voorstellingen gemaakt door een collectief van kunstenaars en musici, vol lef en fantasie en toegankelijk voor een breed publiek.
In Holland Doc Radio een portret van Dogtroep gemaakt rond de laatste voorstelling van de theatergroep die er na 33 jaar binnenkort mee stopt. En de minidoc Gestremd, Hoorn-Den Haag over incidenten op het spoor.

Dogtroep: To be or not to be

De theatergroep Dogtroep is bekend van grootschalige beeldende locatievoorstellingen gemaakt door een collectief van kunstenaars en musici, vol lef en fantasie en toegankelijk voor een breed publiek. Na 33 jaar stopt dit internationaal vermaarde gezelschap. Tanneke de Groot volgde Dogtroep in de opbouw van haar laatste voorstelling.

Tanneke de Groot volgt de opbouw van de allerlaatste voorstellingen, getiteld "To be to not be" in Amsterdam Noord (17 september t/m 5 oktober).Met de oprichter Warner van Wely, voormalig artistiek leider Threes Schreurs, zakelijk leider Han Bakker en andere makers en ex-makers.

Regie: Tanneke de Groot, VPRO, 2008

Gestremd

Jorrit Brenninkmeijer

Hoorn - Den Haag Conducteur Marcel Smit krijgt te maken met de 10de zelfdoding in zijn carriére. Bij het aanschouwen van de brokstukken knapt er iets. Marcel raakt voor lange tijd in de Ziektewet.

Uitzending op Holland Doc Radio

Zo 28 sep 2008 - Radio 1 - 21.00 uur