Tussen 23 en juli 2018 vindt de 22e Internationale Aids Conferentie plaats in Amsterdam. De NPO sluit aan bij deze conferentie met de documentaire I Will Speak, I Will Speak op NPO 2 en een speciale themaweek op NPO 2 Extra.

I Will Speak, I Will Speak

I Will Speak, I Will Speak

Vijf mensen met HIV uit Europa, Zuidoost-Azië, U.S.A., Afrika en Rusland openen zonder aarzelen hun huis en hun hart. In 'I Will Speak, I Will Speak' zien we de verschillen in hun levens met hiv.

 

Meer documentaires in de themaweek over aids op NPO 2 Extra

De tijd daarna

Een documentaire van Willem Aerts en Erwin Kokkelkoren over vijf mannen en vrouwen die samen de geschiedenis van dertig jaar hiv en aids in Nederland zichtbaar maken. De verhalen over hun verleden, het leven nu en hun dromen voor de toekomst laten zien hoe verschillend het hiv-virus hun leven heeft beïnvloed.

Uitzendtijd op NPO 2 Extra: 

25 juli om 20.30 uur

Silverlake life: the view from here

Een van de eerste films over aids, gemaakt in 1993. Als Tom Joslin en zijn partner Mark Massi beiden te horen krijgen dat ze aids hebben, besluiten ze een videodagboek bij te gaan houden. Regisseur Peter Friedman, een jeugdvriend van Joslin, neemt het over van het koppel vanaf het moment dat zij hier zelf niet meer toe in staat zijn en maakt de film na hun dood af.

Uitzendtijd op NPO 2 Extra:

24 juli om 20.30 uur

26 juli om 17.00 uur

27 juli om 07.15 uur en om 23.45 uur

How to Survive a Plague

In de beginjaren van de aids-epidemie investeerden de Verenigde Staten nauwelijks in onderzoek. Daarom besloot een groep van HIV besmette mensen, hun familie en vrienden zelf op onderzoek uit te gaan en de farmaceutische industrie te benaderen. De Amerikaanse filmmaker David France brengt met behulp van spannend archiefmateriaal hun strijd in beeld, die er uiteindelijk mede toe leidde dat aids niet meer automatisch een doodvonnis betekent.

Uitzendtijd op NPO 2 Extra:

23 juli om 20.30 uur

26 juli om 23.50 uur


 

We Were Here


 

We Were Here

In We Were Here (2011) van David Weissman wordt teruggeblikt op de komst van aids naar San Francisco en de impact daarvan.

Uitzendtijd:

22 juli om 20.20 uur

24 juli om 16.55 uur