Het is vandaag dierendag! We selecteerden daarom drie documentaires over het dierenrijk. Kijk naar de klassieker 'MeesTV', volg Amerikaanse gevangenen die in contact komen met wilde paarden en denk na over de kloof tussen mens en aap terwijl je naar 'See No Evil' kijkt.

MeesTV

In 'MeesTV' blijkt dat de liefde die vader Luuk koesterde voor de koolmees, is geërfd door zijn zoon. In zijn huis op 3 hoog aan de drukke Rooseveltlaan in Amsterdam, hangt Tijs nestkasten op met ingebouwde cameraatjes.

See No Evil

In deze documentaire van Jos de Putter kijken drie beroemde apen terug op hun leven. Hun leven stond in het teken van de menselijke nieuwsgierigheid, de wetenschap en amusement. Cheeta was een Hollywoodster bekend van de Tarzan-films. Kanzi is misschien wel de slimste aap ter wereld en deed jarenlang mee aan onderzoek naar taalverwerving. Knuckles heeft duidelijk te leiden gehad onder de talloze wetenschappelijke experimenten die er op hem zijn uitgevoerd.

Nu aan het einde van hun carriere blikken zij terug op hun leven en houden zij de mensheid een spiegel voor. Een film over de vooruitgang van de mens en wat we nu eigenlijk geleerd hebben van apen. De kloof tussen mens en aap blijkt nog groter dan gedacht.
 

Man en Paard

In de uitgestrekte woestijn van de Amerikaanse staat Nevada komen twee rauwe, ongepolijste werelden bij elkaar. Tegen de achtergrond van ruige bergkammen en scherpe kleuren, staan wilde mannen en paarden kwetsbaar tegenover elkaar.