De Israëlisch-Nederlandse editor, scenarioschrijver en regisseur Danniel Danniel is 4 mei 2017 op 66-jarige leeftijd overleden in zijn woning te Amsterdam. 2Doc.nl verzamelde enkele bijzondere films waaraan hij als editor heeft gewerkt, zoals 'Little Angels' en 'El Olvido'.

Hij heeft de films van velen ‘gered’ (zoals men in de filmwereld weet) en vele sterker gemaakt met zijn unieke gevoel voor structuur en de schoonheid en psychologie van personages. Door zijn aversie voor cynisme en moralisme.

Heddy Honigmann

In Memoriam Danniel Danniel – door Heddy Honigmann

Danniel Danniel, geniale regisseur en editor, is in Amsterdam op 4 mei overleden.

Hij was een van mijn beste en trouwste vrienden. Een van de weinigen die ook van mijn zwarte kanten hield – “Ik kan toch niet van de helft van jou houden?”, zei hij eens.

Bekijk hieronder de films

Little Angels

Aan de hand van bewaard familiearchief onderzoekt regisseur Marco Niemeijer in de documentaire 'Little Angels' de weerslag die de oorlog heeft gehad op zijn stiefoma en zijn stieftante. Het wordt pijnlijk duidelijk hoe het oorlogstrauma doorwerkt in de levens van de mensen.

Om de wereld in 50 concerten

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125-jarig bestaan te vieren: vijftig concerten gaf het orkest maar liefst, verspreid over zes continenten. Regisseur Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos Aires, Soweto en Sint-Petersburg en laat zien hoe de musici van het Concertgebouworkest de harten van mensen in andere culturen veroveren.

El Olvido

Heddy Honigmann schetst in 'El Olvido' een indringend portret van de talloze inwoners van Lima die aan de onderkant van de samenleving leven. Straatkinderen, zwervers, obers en kleine middenstanders komen aan het woord en vertellen aan de hand van persoonlijke anekdotes de hele politieke geschiedenis van Peru.