Deze zomer kun je op NPO Doc je kennis flink bijspijkeren. In de maanden juli en augustus geven de slimste koppen colleges met aansluitende series op NPO Doc. Daarnaast tonen we de beste Movies that Matter-documentaires op donderdag. Op de zaterdag en zondag is de programmering van NPO Doc ook te zien op NPO 2.

Zomercolleges op NPO Doc

Spijker je algemene kennis deze zomer flink bij met de series en colleges op NPO Doc. Het documentairekanaal biedt elke week een andere studierichting aan met twee complete series, plus een bijpassend college van de Universiteit van Nederland.

Zo kijk je in de biologieweek naar de serie Botany of Desire over de relatie tussen mens en plant, ingeleid door een college waarin plantenfysioloog Michel Haring uitlegt hoe een eikeltje kan uitgroeien tot een boom van duizend kilo. Of neem de wis- en natuurkunde week waarin planeetwetenschapper prof. dr. Bert Vermeersen een college geeft over buitenaards leven gevolgd door de serie Finding Life Beyond Earth. Dus ontspan, neem een lekker koel drankje en laat je deze zomer verfrissen door nieuwe inzichten op NPO Doc.

NPO Doc te zien op NPO 2 in juli en augustus

Deze zomer is een deel van de programmering van NPO Doc ook op NPO 2 te zien. Iedere zaterdag en zondag kun je kijken naar bijzondere documentaires en gesprekken met regisseurs. Daarnaast is er aandacht voor jong documentaire-talent, vertellen vooraanstaande schrijvers en filmmakers over hun ‘eyeopener’ en blikken hoofdpersonen en makers van documentaires terug op onder meer de impact van de uitzending.

Movies that Matter-documentaires

Deze zomer biedt NPO Doc een podium aan documentaires waarin mensenrechten en een rechtvaardige, duurzame wereld centraal staan. In juli en augustus zendt NPO Doc elke donderdagavond primetime, om 21.00 uur, een bijzondere Movies that Matter-documentaire uit.

Zomergastendocumentaires

Zomergasten beleeft dit jaar alweer zijn achtentwintigste seizoen. In dit legendarische VPRO-programma treedt ook deze zomer weer iedere zondagavond een inspirerende gast aan die zijn/haar ideale televisieavond samenstelt en wordt geïnterviewd door Wilfried de Jong. Net als voorgaande jaren sluit het digitale documentairekanaal NPO Doc aan bij Zomergasten. Iedere maandagavond is op NPO Doc een documentaire te zien, waaruit de avond ervoor tijdens Zomergasten een fragment werd vertoond.