Het documentaire themakanaal NPO Doc stopt per 1 januari 2016. De NPO werkt aan een herinrichting van het kanaal NPO Cultura waarop documentaires meer plek moeten krijgen naast de programmering op het gebied van cultuur. De start van dit vernieuwde kanaal staat voor het begin van zomer 2016 gepland. Tot die tijd is NPO Doc nog wel in de lucht, maar zonder redactie en met een beperkte programmering. In deze overgangsperiode zal naar verwachting NPO Cultura al meer aandacht gaan besteden aan documentaires.

De portal npodoc.nl waarop honderden Nederlandse en buitenlandse documentaires en interviews met regisseurs en hoofdpersonen te bekijken zijn, zal in de loop van 2016 overgaan in een nieuwe online omgeving voor het documentaire-aanbod van de publieke omroepen.  

Afgelopen maart was er al sprake van een mogelijke opheffing van het themakanaal dat 24/7 documentaires uit binnen- en buitenland uitzendt. De redactie ontving toen vele steunbetuigingen van kijkers van NPO Doc. De VPRO, die het themakanaal en de website van NPO Doc namens de Publieke Omroep verzorgt, is momenteel met de NPO in gesprek over een goede voortzetting van het documentaire-aanbod op het nieuwe themakanaal en online. 

Wij als redactie betreuren het besluit. We hebben ons de afgelopen elf jaar altijd ingezet voor een zo boeiend mogelijke programmering. We hopen ons publiek goed gediend te hebben en willen bij dezen onze kijkers bedanken.

Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar npodocredactie@vpro.nl of reageer onder aan de pagina.

Geniet tot die tijd nog van de mooiste documentaires op het themakanaal en npodoc.nl