Sinds Madagascar 70 miljoen jaar geleden los kwam van Afrika en India, staat dit eiland op zichzelf. Hiermee is het eiland Madagascar vol tropische regenwouden het oudste eiland ter wereld en de aanwezige flora en fauna is daardoor uniek: zeker 80% van de dieren en planten zijn nergens anders te vinden. In de driedelige BBC-serie toont Sir David Attenborough dit bijzondere exotische eiland in al haar glorie.

Eiland vol verrassingen

In de eerste aflevering van Madagascar ontdekken we de bizarre en bijzondere dieren die het eiland rijk is. Rode giraffes, slingerende Indri-aapjes, de kleinste reptielen ter wereld en vele andere dieren komen voorbij. Behalve aandacht voor de fauna in Madagascar, laten de documentairemakers in deze aflevering ook zien wat de uitdagingen zijn van het filmen van beesten in de wilde natuur.
Uitzending op donderdag 17 december rond 22.00 uur

Verloren werelden

De regenwouden van Madagascar liggen om de bergen op het eiland heen. Met de steile hellingen en de hoge kliffen is dit beboste deel van Madagascar zeer ruig. De helft van alle unieke dieren op Madagascar leven in dit bos. Attenborough toont de geografie van uitersten van dit eiland.
Uitzending o.a. op donderdag 24 december rond 22.00 uur

Land van hitte en stof

In deze aflevering leren we alles over de baobab-boom, de nationale boom van Madagascar die gekenmerkt wordt door zijn dikstammige uiterlijk. Deze boom is te vinden in woestijnachtige gebieden, ten westen en zuiden van Madagascar. In dit gebied waar soms een jaar geen regen valt, zijn zeer opmerkelijke dieren en planten te vinden. Hoe gaan zij om met extreme droogte?
Uitzending o.a. op donderdag 31 december rond 22.00 uur