Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social'
aan te vinken.
Waarom is dit nodig?
Mentaal afbreken en dan weer opbouwen. Zo krijg je een topchef.
Mentaal afbreken en dan weer opbouwen. Zo krijg je een topchef.
KRO-NCRV
De wereld van de topchefs is een harde. Maar voordat je toe kunt treden tot elite van de keuken, moet je eerst tot op het bot afgebroken worden, zo luidt het idee. Vanaf de bodem groei je uit tot superman.
Dit fragment is onderdeel van
3Doc:
Toprestaurant Le Bec-Fin in Philadelphia sluit na bijna veertig jaar haar deuren. Het restaurant staat bekend om haar Franse keuken, de weelderige stijl en de onberispelijke bediening. Filmmaakster Erika Frankel volgt de eigenaar en perfectionistische chef-kok Georges Perrier in de laatste vier jaar van het bestaan van het restaurant. Perrier zwaait emotioneel de scepter in de chaotische keuken van Le Bec-Fin. Hij schreeuwt, vloekt, hangt fanatiek boven zijn pannen en gooit met klodders slagroom en grote klonten boter. Het werk is zeer intensief en valt niet meer vol te houden, maar de controle afstaan is moeilijk voor de chef-kok. King Georges is een ontroerend eerbetoon aan deze meester-kok die zich realiseert dat hij de fakkel moet doorgeven aan de volgende generatie, aan bijvoorbeeld top-Chef Nicholas Elmi, die ooit een leerling van hem was.