Close Up

Robin de Puy - Ik ben het allemaal zelf

AVROTROS

Close Up

Robin de Puy - Ik ben het allemaal zelf

AVROTROSFotografe Robin de Puy heeft succes. Er komt de laatste jaren geen einde aan de reeks prestigieuze opdrachten. Maar er knaagt iets: fotografeert ze nog wel de mensen van wie zij vindt dat ze gezien moeten worden? Met alleen een camera als bagage stapt Robin in Amerika op de motor voor een road trip.

Talent
Onder andere de Volkskrant, Linda, en Vrij Nederland maken veelvuldig gebruik van fotografe Robin de Puy. Na het winnen van de Photo Academy Award en de Nationale Portretprijs ging het hard met de carrière van Robin de Puy. Maar de laatste tijd brengt het werk haar minder bevrediging en vraagt ze zich af of ze wel genoeg uit haar talent haalt.

Avontuur
De Puy staat echter voor een dilemma: reizen in haar eentje, ver van huis, vindt ze het engste wat er is. Toch zet ze de stap, ze reist naar Amerika en huurt een motor voor een road trip. Maar dan vliegt de angst haar opnieuw naar de keel. Het liefst zou ze zich opsluiten in haar motelkamer. Hoe gaat ze deze reis voortzetten?

De documentaire
We zien hoe Robin de uitdaging aangaat en kriskras door Amerika rijdt, waarbij ze haar route puur op intuïtie bepaalt. We zien hoe ze de mensen uitkiest die ze wil fotograferen, met haar unieke, soms meedogenloze, maar altijd open en eerlijke blik. De film laat van dichtbij zien hoe Robin worstelt met haar onzekerheden, maar ook hoe ze zichzelf via haar foto’s beter leert kennen.

Credits
Regie: Simone de Vries. Een coproductie van Talent United / Paul Ruven en AVROTROS. Eindredactie AVROTROS: Marijke Huijbregts.