Close Up

Grazing the sky - De acrobaten van het Cirque du Soleil

AVROTROS

Close Up

Grazing the sky - De acrobaten van het Cirque du Soleil

AVROTROS

Bijzondere dimensie
Werken als acrobaat betekent een leven ver van huis en de constante dreiging van ernstige blessures. De documentaire Grazing the sky - De acrobaten van het Cirque du Soleil geeft een kijk in de wereld van circus-acrobaten en de bijzondere dimensie waarin ze leven.

Adembenemende acts
Regisseur Horacio Alcalá volgde acht vrouwelijke en mannelijke acrobaten van over de hele wereld en wisselt interviews af met scenes waarin zijn personages met gratie en durf de meest adembenemende acts opvoeren.

Circusscholen
Alcalá houdt zich al zeven jaar bezig met de circuskunsten, waaronder ook die van het Cirque du Soleil. Hij reisde naar elf verschillende landen gedurende vijf jaar om de verhalen van acrobaten vast te leggen. Hij ontdekt een nieuwe realiteit waarin de artiesten tegenwoordig hun vak kunnen leren op speciale scholen in plaats van zoals vroeger in circusfamilies.

Documentaire
In de film vormt de trapeze de metafoor voor levensambities, die extra zeggingskracht krijgt door de voortdurende dreiging van een val en mogelijk levenslange blessures.

Credits
Een film van Horacio Alcalá naar een idee van Patrick Flynn. Camara Boreal in co-productie met Ukbar Filmes Portugal & Color Space Mexico.