Frans Bromet is met zijn onmiskenbare stem een van 's Nederlands meest bekende documentairemakers. Hij staat niet bekend om zijn economische invalshoeken, maar heeft toch behoorlijk wat documentaires over economische thema's gemaakt. We verzamelden drie films van Bromet in de wereld van beleggers.

NCRV Dokument: Slapend rijk (2009)

De kleine Nederlandse belegger is door de vorige kredietcrisis al zijn spaargeld kwijtgeraakt. Had hij dit moeten zien aankomen en, belangrijker, hoe krijgt hij het terug? Frans Bromet gaat op onderzoek uit en komt tot onthullende ontdekkingen.

Gat in de markt (2013)

Na zijn dood laat de vader van Remco slechts schulden achter. Dat, terwijl hij gewoon een levensverzekering had. Vanuit die frustratie start Remco een bedrijf waarmee hij levensverzekeringen wil opkopen.

"Je levensverzekering laten uitbetalen voor je dood? Dat kan", vertelt zijn advertentie de kijker. In Gat in de markt volgen we Remco die brood maakt van mensen hun dood.

De risicojongens (2011)

In deze serie volgt Frans Bromet de jonge ondernemers Vincent en Vladimir. De jongens verkopen met veel enthousiasme beleggingen voor grond in Montenegro.

De winsten op de grond blijken tegen te vallen en daarom besluiten Vincent en Vladimir all-in te gaan. Ze bouwen vol vertrouwen een luxe appartementencomplex op hun gekochte grond. Om dat te kunnen financieren, moeten de appartementen wel eerst worden verkocht.

Meer films over geld