Wat heeft 2Doc dit najaar voor je in petto? Hieronder een aantal bijzondere documentaires die je de komende maanden kunt verwachten.

Elián (Uitzending: 5 september 2017)

In 1999 werd het Cubaanse vluchtelingetje Elián González bij Florida uit de zee gered. Zijn komst naar de Verenigde Staten heeft de verhoudingen tussen Cuba en de VS voorgoed veranderd. De vijfjarige Elián en zijn moeder vluchtten per boot van Cuba naar de VS. Zijn moeder overleefde de oversteek niet. Zijn vader wilde dat zijn zoon naar Cuba terug zou komen, er ontstond een juridisch gevecht over de voogdij tussen hem en familie uit Miami. Het grote mediaspektakel kwam na een maandenlange strijd tot een einde, toen Amerikaanse agenten een inval deden bij de familieleden om Elián te bevrijden. Hij werd als een held ontvangen op Cuba en Fidel Castro werd een vriend van de familie González. Elián González is nu volwassen en vertelt wat er destijds is gebeurd en hoe de positie van Cubanen in Amerika compleet is veranderd.

Taxibotsing (Uitzending: 11 september 2017)

De nieuwe documentaire van de gelauwerde filmmaker Frans Bromet gaat over de nieuwe taxioorlog in Amsterdam. De komst van de taxi-app Uber veroorzaakt grote woede bij de bestaande taxichauffeurs. Als de politie niet optreedt, ondernemen zij zelf actie.

Anne en Jean-Paul (Uitzending: 13 september 2017)

Anne heeft het syndroom van Down. Op de sociale werkplaats is ze verliefd geworden op Jean-Paul, met wie ze wil gaan samenwonen. Wat betekent het om met het syndroom van Down te leven?

Solitary (Uitzending: 27 september 2017)

Red Onion State Prison in de Verenigde Staten is gebouwd om gedetineerden 23 uur per dag in isoleercellen te houden. Solitary volgt het leven van mensen die er gevangen zitten.