Maar weinig sporters behalen de absolute top. Zij moeten vaak alles opzij zetten om optimaal te kunnen presteren. Regisseur Suzanne Raes volgde de Nederlandse zwemploeg in hun voorbereidingen op de Olympische Spelen in Rio. Maandag is het resultaat te zien in '0,03 seconde'. Kom nu alvast in de stemming met deze documentaires die het verhaal vertellen van enkele bijzondere atleten die de wereldtop bereikt hebben, of net niet.

Nieuwe Helden - In het hart van de Tour

Marcel Kittel rijgt momenteel in de Tour de France van 2017 de ene na de andere overwinning aaneen. In 2013 is documentairemaker Dirk Jan Roeleven erbij als Kittel zijn allereerste Tour-etappe ooit wint. Hij volgt zijn wielerploeg gedurende de hele Ronde van zeer dichtbij.

Goud

Op 8 oktober 2006 wordt het Nederlands dameshockeyteam in Madrid wereldkampioen, voor het eerst sinds zestien jaar. De speelsters en hun coach Marc Lammers worden gevolgd tijdens de tien intense weken van voorbereiding die voorafgaan aan dit toernooi. De camera is aanwezig bij alle trainingen en besprekingen, gedurende de wedstrijden en in het hotel. Nooit eerder heeft een cameraploeg tijdens een WK toegang gekregen tot de dug-out. Een unieke inkijk in een buitengewoon succesvolle sportploeg onder hoogspanning.

Portretten van gedoodverfde Olympische medaillekandidaten

In aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016 zocht Wilfried de Jong zes gedoodverfde medaillekandidaten op en vroeg hen hoe zij zich voorbereiden op misschien wel het belangrijkste toernooi van hun leven.

De mooiste marathon

Haalt topatleet Michel Butter de marathonlimiet voor de Olympische Spelen 2016? Volg Butter en zijn coach voor, tijdens en na de bloedstollend spannende Marathon van Amsterdam.

Ton Sijbrands - Dammer met alle gevolgen van dien

“Buitenaards, een levende legende, de vijfde Beatle, de Johan Cruyff van het dammen…” Het zijn benamingen voor Ton Sijbrands, toegekend door vriend en vijand. Het spel heeft hem alles gegeven, roem, vreugde, angst en spijt. Zijn grootste prestatie is ongetwijfeld de wereldtitel die hij in 1972, midden in de Koude Oorlog, van de Russen afpakte.

Kijk hier voor meer informatie over '0,03 seconde'

Bekijk nog meer sportdocumentaires