3Doc: Devils Pie - D'Angelo

Devil's Pie: D'Angelo

NTR

D'Angelo was aan het begin van het millennium een van 's werelds meestbelovende en -geroemde artiesten. Maar nadat zijn zwoele videoclip 'Untitled' uitkwam, werd hij gebombardeerd tot sekssymbool en verloor hij zichzelf. Daarop verdween hij jarenlang uit de muziekwereld. Tot nu.

In de documentaire Devil's Pie: D'Angelo volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D'Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah. Dit album was zijn eerste album in 14 jaar (na Voodoo uit 2000). In de tijd tussen de twee albums raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster, wat zich uitte in meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven

Bijlsma duikt in de wereld van de muzieklegende en komt via interviews met D'Angelo, grote namen als Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal, er langzaam achter wie D'Angelo eigenlijk is.
Zij neemt je mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia, waar hij opgroeide in de kerk van zijn grootouders, de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die de muziek met zich mee brengt. Wat volgt is een spiritueel en bijzonder levensverhaal van een muzikaal genie die toevallig ook een wereldster is.

In gesprek met de regisseur

In de media