Op 6 januari 2021 vond in Washington de bestorming van het Capitool plaats, waar op dat moment door het congres vergaderd werd. 15.000 relschoppers wisten binnen te dringen. In 'Four Hours at the Capitol' delen demonstranten, politieagenten, leden van het Amerikaanse Congres en de Senaat hun ervaringen, vaak voor het eerst.

Duizenden Amerikaanse burgers verzamelden zich op 6 januari dit jaar in Washington om te protesteren tegen de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020. Velen van hen geloofden dat de verkiezingen frauduleus waren verlopen en Joe Biden onterecht was uitgeroepen tot president. Four Hours at the Capitol focust op feiten van de dag zelf en bevat niet eerder vertoonde beelden en levendige verhalen uit eerste hand van betrokkenen, waarvan velen voor het eerst in het openbaar spreken. De film laat zien hoe het geweld snel escaleerde en benadrukt de impasse tussen de politie en de bestormers.

Politieagenten vertellen hoe ze in gevecht gingen met duizenden relschoppers, die gewapend waren met tasers, mokers, honkbalknuppels en messen. Bobby Pickels - lid van de 'Proud Boys', een rechtse groepering - legt uit hoe zijn groep door de dunne politielinies wist te breken. Politieofficier Mike Fanone en zijn partner Jimmy Albright vertellen over 'de tunnel', een cruciaal knelpunt waarbij de politie in de minderheid was en wanhopig probeerde te voorkomen hoe 15.000 demonstranten het Capitool binnenstroomden. Capitool beveiliger Keith Robinshaw legt uit hoe hij 'Q Shaman', een vooraanstaand activist, achtervolgde naar de Amerikaanse Senaatskamer. Four Hours at the Capitol geeft een ongefilterde kijk op de opstand, met zowel intieme als grimmige herinneringen aan de gebeurtenissen. 

Regie: Jamie Roberts