2Doc:

Alicia

VPRO

Wat doet het met je als je opgroeit in kindertehuizen, hopend op een plek in een pleeggezin? Wie beslist er over Alicia's lot en toekomst?

Alicia is één jaar oud als ze uit huis wordt geplaatst. Via een pleeggezin komt ze op vijfjarige leeftijd terecht in een kindertehuis en als ze negen is zit ze daar nog steeds, in afwachting van plaatsing bij een nieuw gezin. Wat doet het met je als je opgroeit in kindertehuizen, jaar in jaar uit hopend op een plek in een pleeggezin? Wie beslist er over Alicia's lot en toekomst? Een onderhuids portret van binnenuit.

Regie: Maasja Ooms

DocTalks

In deze aflevering van DocTalks spreekt Ersin Kiris met Willemijn Cerutti, de producent van de documentaire 'Alicia'. Hij vraagt haar hoe het met Alicia gaat en welke impact de documentaire in het land gehad heeft.

Impactcampagne

De documentaire ALICIA kwam hard aan bij zijn publiek. De vele reacties maakten dat Filmmaakster Maasja Ooms en producent Willemijn Cerutti het plan opgevat hebben de impact van de film te vergroten door tien bijeenkomsten door het hele land op te zetten om zo de kans te creëren alle actoren rond kinderen als Alicia bij elkaar te brengen. Kinderrechters, juristen, ervaringsdeskundigen, jeugdbeschermers, beleidsmedewerkers, wethouders en pedagogische medewerkers gaan met elkaar in dialoog.

STICHTING HET VERGETEN KIND ORGANISEERT OP 30 OKTOBER 2018 EEN LANDELIJK EVENEMENT OM OA. DE INITITIEVEN, DIE ZIJN ONTSTAAN TIJDENS DE 10 DIALOGEN, OPNIEUW OP DE KAART TE ZETTEN EN ZO TE VOLGEN WAT DE IMPACT DAARVAN IS. KLIK HIER om op de hoogte te blijven van die dag.