Teledoc Campus

Dokter Co

EO

De tachtigjarige dokter Co doorkruist op zijn fiets Amsterdam en bezoekt vluchtelingen in vervallen garages en leegstaande gebouwen. Ze verblijven hier illegaal en komen niet in aanmerking voor professionele, medische bijstand. Dokter Co verpleegt hen en luistert naar hun verhalen. Ze leven in erbarmelijke omstandigheden; alcoholmisbruik en onderlinge conflicten zijn aan de orde van de dag. Wat drijft de oude dokter om het onvoorwaardelijk voor hen op te nemen?

Dokter Co en regisseur Lysander Wiering over hun film

Benieuwd hoe het een jaar later met Dokter Co gaat?

Een jaar later heeft de 81-jarige dokter Co Afrika bezocht en zelfs al weer nieuwe plannen. Wij spraken ze over de documentaire, hun samenwerking en de toekomst.

Verder lezen

In de debuutfilm van regisseur en visueel antropoloog Lysander Wiering (30) wordt de gepensioneerde dokter Co gevolgd terwijl hij de wonden dept, armen verbindt en het eelt schraapt van de meest onzichtbare groep in Nederland: uitgeprocedeerde asielzoekers. Het is een kort, indringend portret van een ongelooflijk vitale oude arts, maar ook een confronterende blik in de hopeloze wereld van de jonge mannen die volgens Nederland geen recht meer hebben op een vangnet.