Biografie
Nelleke Koop (1977) werkt als freelance filmmaker vanuit Amsterdam sinds haar afstuderen aan de Nederlandse Filmacademie.

In 2023 maakte zij de documentaire Tegen de Tijd die werd uitgezonden door HUMAN. Deze documentaire gaat over jonge mensen met slaapproblemen. De montage, het ritme en de muziek geven de film een welhaast fysieke beleving van het leven in een constante jetlag.

In 2022 werd de zesdelige documentaireserie Kanaal Sociaal uitgezonden door HUMAN. De serie volgt in intieme scènes de impact op het dagelijkse leven van zes krachtige hoofdpersonen voor wie een naaste afhankelijk is geworden van hun zorg.

In 2018 ging haar documentaire Moeder aan de lijn, uitgezonden door HUMAN, in première in de Gouden Kalf Competitie van het Nederlands Film Festival. Voor deze film en de eerder genoemde serie werkte ze samen met New Amsterdam Film Company en Omroep Human. Tijdens het NFF 2014 werd haar documentaire ‘Waterlijken’ bekroond als beste debuutfilm. Het scenario van deze film kreeg eerder al de IDFA-Mediafonds prijs.

 

 

Beschikbaar op 2Doc.nl van deze maker