Faas, Fano, Jeroen, Finley en Eliott gaan voor het eerst op zomerkamp voor queer-jongeren die worstelen met hun gevoelens. Samen met 65 andere jongeren uit alle hoeken van het land komen ze op een kampeerboerderij samen. Allemaal met een eigen verhaal en achtergrond, maar ze delen één ding: een verlangen naar vrienden.

Op dit kamp, ervaren ze hoe het is om helemaal zichzelf te kunnen zijn, zonder oordelen van anderen. Ze leven op, delen ervaringen en al snel ontstaan de eerste voorzichtige vriendschappen. Soms voor het eerst in hun leven.

2Doc: Queerkamp

Donderdag 1 augustus

NPO 2, NPO start en 2Doc.nl 22.10 uur

Over deze documentaire

Filmmakers Chris Westendorp en Lucas van der Rhee volgen de jongeren vanaf het moment dat ze op weg zijn naar het kamp, tot hun afscheid een week later. Door middel van intensieve groepsgesprekken en confronterende workshops, leren de jongeren elkaar, maar vooral zichzelf beter kennen. Die openheid maakt heel wat gevoelens los. En de jongeren blijken een enorme steun voor elkaar te zijn: zij begrijpen elkaar als geen ander.  

Faas heeft een lange weg afgelegd om te zijn waar hij nu is en zoekt naar vrienden met dezelfde struggles. Fano vraagt zich af of hij het wel vijf dagen vol zal houden, maar er lijkt iets te veranderen als hij het coming-out verhaal van Faas hoort. Ook Eliott herkent zich al snel in Faas’ verhaal. Jeroen zoekt naar een omgeving die hem wel accepteert zoals hij is en Finley probeert uit zijn schulp te kruipen waar hij al langere tijd in zit.  

Regie: Chris Westendorp en Lucas van der Rhee 
Omroep: HUMAN
Co-producent: Willy Waltz International 

Meer lhbtiqa+-documentaires