Ga naar alle afleveringen

Meer over deze docuserie

Vernond Rombley zit al meer dan acht jaar vast in de SDKK-gevangenis, voorheen bekend als de Koraal Specht gevangenis op Curaçao. Na een geweldadige roofoverval waarbij een Chinese winkeleigenaar werd doodgeschoten, wordt Rombley al snel opgepakt als hoofdverdachte. 

Hij bekende de moord in WhatsApp-gesprekken met vriendinnen. Gesprekken die doorslaggevend werden voor het vonnis van Rombley. Maar niet iedereen ziet de gesprekken als een echte bekentenis: Het was 'stoerdoenerij'.

Onderzoeksjournalisten volgden Rombley en een team dat strijdt om zijn onschuld te bewijzen. Laten de originele camerabeelden van de moord zien dat hij de schutter niet was? Ondertussen is het voor Rombley en zijn familie moeilijk om hoop te houden op een goede afloop.

Regie: Nick Felix
Omroep: KRO-NCRV

Later dit jaar komt er nog een vierde aflevering over de zaak-Rombley.

Voorgangers van de zaak-Rombley

De zaak-Rombley is de nieuwste serie in een reeks van docuseries van de KRO-NCRV over mogelijke gerechtelijke dwalingen. In 'De villamoord' en 'De pompmoord' onderzoeken de makers twee moordzaken waarin er mogelijk onschuldige mensen vastzitten. 

Meer true crime

In gesprek over true crime

Nieuwsbrief: 2Doc Weekly

Wil je niet langer wachten op de tv-uitzending om een documentaire te kijken? Meld je nu aan voor de 2Doc Weekly met curator Helmut Boeijen en kijk documentaires exclusief vooruit.