Ga naar de afleveringen

Vanaf 6 april 2023 op 2Doc.nl

Meer weten over 'Dansen voor je leven'?

Klokkenluider
In de driedelige documentaireserie ’Dansen voor je leven’ brengt regisseur Heleen Minderaa (semi)professionele dansers in beeld die slachtoffer zijn geworden van ernstig grensoverschrijdend gedrag in de danssector. Eén van hen is Kim Koumans. Zij is de eerste professionele danseres die als klokkenluider naar buiten komt met haar ervaringen van grensoverschrijdend gedrag in de danswereld.

Kim bleek niet de enige te zijn, de ene na de andere danser en danseressen meldden zich bij haar met soortgelijke verhalen. Kim en andere slachtoffers vertellen openhartig over wat zij hebben meegemaakt. Daarmee geven ze een inkijkje in de zeer gesloten danswereld en wordt hun verwerkingsproces en het gevecht voor gerechtigheid gevolgd.

Misstanden worden onderzocht
Na melding van Kim Koumans en vele anderen startte bureau Verinorm in opdracht van het ministerie van VWS en onder leiding van Marjan Olfers, een onderzoek naar misstanden in de danssector. De resultaten worden binnenkort gepresenteerd in een grootschalig rapport.  

Regie: Heleen Minderaa
Omroep: BNNVARA

Nieuwsbrief: 2Doc Weekly

Wil je niet langer wachten op de tv-uitzending om een documentaire te kijken? Meld je nu aan voor de 2Doc Weekly met curator Helmut Boeijen en kijk documentaires exclusief vooruit.