3Doc

OMARI; geen gezeik

BNNVARA

Nederlands allereerste YouTube-ster met Marokkaans bloed, Selma Omari, droomt van het bouwen van haar eigen imperium. In hoeverre lukt het haar om zichzelf staande te houden in haar weg naar succes?

Selma Omari, is al van jongs af aan vastberaden om te ontsnappen uit het arme Rotterdamse Crooswijk, waar het perspectief op een grote toekomst doorgaans gering is. Zij droomt op Amerikaanse wijze van het bouwen van haar eigen imperium. En zo beweegt ze zich onaangepast binnen de wereld van Instagram, met ruim een half miljoen volgers, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Wat gaat er schuil achter deze ogenschijnlijk zelfverzekerde, modebewuste en stijlvolle vrouw? En in hoeverre lukt het haar om zichzelf staande te houden in haar (obsessieve) weg naar succes?

Regie: Wouter Vogel

DocTalks: In gesprek met de regisseur

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Roziena Salihu met regisseur Wouter Vogel over zijn documentaire 'OMARI; geen gezeik'. Hoe kwam Vogel met Selma Omari in contact? En kan een documentairemaker een film maken over een onderwerp wat ver van zichzelf afstaat? 

Meer docu's over vloggers en internetcultuur