2Doc

Gebroken

KRO-NCRV

Welke impact heeft het op je leven wanneer één van je ouders na een scheiding uit je leven verdwijnt, door toedoen van de andere ouder?

Rianne (42) en Frénk (63) reflecteren op de tijd waarin ze door de volwassenen in hun leven voor onmogelijke keuzes zijn gesteld. De keuzes die zij destijds maakten blijken gebaseerd op leugens, wrok en pijn van anderen, die zij als kind voor waar aannamen. Hoe denken zij over het verstoten van hun ouder, nu ze na vele jaren ook de andere helft van de waarheid kunnen inkleuren? 

Regisseur Nan Rosens smelt de verhalen van Rianne en Frénk samen tot één verhaal over hoe je voor je eigen waarheid kiest en hoe lastig het is om de loyaliteit die je als kind voelt voor één ouder los te laten omwille van hereniging met de ander. De KRO-NCRV documentaire 'Gebroken' biedt een waardevol inkijkje in de toekomst die de (v)echtscheidingskinderen van nu te wachten staat.

Regie: Nan Rosens
Omroep: KRO-NCRV

DocTalks: in gesprek met regisseur Nan Rosens

Elena Lindemans gaat in gesprek met Nan Rosens, de regisseur van Gebroken. Waarom wilde zij deze film over het thema oudervervreemding maken?

Luister de podcast van 2Doc.nl

'Gebroken' in de media

Meer documentaires over familie