2Doc:

Genesis 2.0

VPRO

Op zoek naar slagtanden vinden waaghalzen een hele mammoet in de ontdooiende Siberische permafrost. Is de soort met het DNA uit dit karkas weer tot leven te wekken?

Op de afgelegen Nieuwe  Siberische eilanden in de Noordelijke IJszee gaan, uit Rusland afkomstige, jagers elk jaar op zoek naar de slagtanden van uitgestorven mammoeten. Deze zijn namelijk ontzettend veel geld waard op de Chinese markt. Het is een gevaarlijke, maandenlange onderneming die jaarlijks aan meerdere mannen het leven kost, terwijl de kans op succes vrij gering is. 

In de ontdooiende permafrost vinden de slagtandenjagers per toeval een verrassend goed bewaard mammoetkarkas. Deze vondst brengt de droom van de wetenschappers in Boston, Seoul en Shenzhen dichterbij om met goed geconserveerd DNA de wolharige mammoet weer tot leven te brengen. Het herrijzen van de mammoet als een volgende stap in de nieuwe technologische revolutie: de mens wordt de Schepper. Genesis 2.0 is een film over de geheimen en verborgen mysteries in de natuur en de rol van de mens daarin.

Regie: Christian Frei en Maxim Arbugaev

DocTalks: In gesprek met de makers

In deze aflevering van DocTalks International gaat Ersin Kiris in gesprek met Christian Frei en Maxim Arbugaev, de makers van de documentaire Genesis 2.0.