2Doc:

De Achtste Dag

KRO-NCRV

In 2008 klapte het Europese financiële stelsel bijna in elkaar. Aan de hand van de reddingsoperatie van FORTIS/ABNAMRO nemen Europese leiders van toen ons mee naar de zeven spannendste dagen van 2008. Waar staan we nu, tien jaar later? Kan de crisis opnieuw uitbreken?

DocTalks: in gesprek met de regisseurs

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Chris Kijne met regisseurs Yan Ting Yuen en Robert Kosters over hun documentaire 'De Achtste Dag'.

Hebzucht in de financiële sector

De financiële crisis wordt vaak gezien als het gevolg van hebzucht, maar wat is hebzucht eigenlijk? En in hoeverre is de financiële crisis daar eigenlijk aan te wijten? Hoogleraar cognitieve neurowetenschap Victor Lamme vertelt ons meer over dit onderwerp, maar ook over kuddegedrag, transparantie en de verantwoordelijkheid van politici, woordvoerders en media. 

De Achtste Dag in tweets

In 'De Achtste Dag' vertellen politici en toezichthouders openhartig over de financiële crisis van 2008. Op Twitter riep deze documentaire veel reacties op, lees hier de meest opvallende tweets.

Meer over de film en dit onderwerp