2Doc:

Jolene

BNNVARA

Alles in het leven van Jolene is heftig. Ze leeft op chaos en adrenaline. 's Nachts werkt ze achter de bar in een stripclub, op haar zestiende kreeg ze haar eerste kind, en vier jaar later, van een andere man, haar tweede. Haar echte vader kent ze niet en haar stiefvader, tv-persoonlijkheid Keith Bakker, verdween ook van de ene op de andere dag uit haar leven. En toch wil Jolene niet bij de pakken neerzitten. Tegen alle verwachtingen in besluit ze psychologie te gaan studeren. Jolene is klaar voor een positieve rol in onze samenleving, maar is de samenleving ook klaar voor Jolene?

Maker: Elza Jo van Reenen

Geproduceerd door: HALAL Docs & BNNVARA

Meer context bij de documentaire

DocTalks - Jolene

In de serie DocTalks worden de regisseurs van spraakmakende documentaires de meest prangende vragen voorgelegd. In deze aflevering spreekt Eva Cleven met regisseur Elza Jo van Reenen over haar documentaire 'Jolene'.

Interview in de Volkskrant

''Het leven van de Amsterdamse barvrouw Jolene Niedick (36) lijkt wel een film. En dat is het nu ook, dankzij filmmaker Elza Jo van Reenen (36). Bij de docu Jolene lopen de breedste gozers huilend de zaal uit.''

Meer documentaires