'Onze manier van leven' volgt de oprichters van politieke partij DENK, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017. Niet eerder is het politici met een migrantenachtergrond gelukt om met een eigen partij in het Nederlandse parlement gekozen te worden. Terwijl andere media tijdens de campagne buiten de deur worden gehouden, heeft Jack Janssen vanaf de oprichting van DENK toegang achter de schermen.

Door zijn camera beleven we het roerige verkiezingsjaar, waarin de PVV van Wilders lang aan kop gaat. Van meet af aan ligt het tweetal van DENK onder vuur. En dat neemt ongekende proporties aan als Sylvana Simons zich aansluit bij de beweging. DENK gaat de strijd aan met media en de Kamerleden van andere partijen, waardoor de spanning hoog oploopt. Onze manier van leven werpt een exclusieve blik op de verkiezingscampagne van de veelbesproken partij en haar oprichters, die zich in tijden van grote maatschappelijke onrust en politieke strijd staande proberen te houden. Is DENK een bedreiging of aanwinst voor ‘onze manier van leven’?

Meer context

“Nieuw Nederland heeft vandaag en stem gekregen in de Tweede Kamer," zei fractieleider Tunahan Kuzu nadat zijn kersverse partij DENK met drie zetels in de landelijke politiek werd gekozen. Respect voor alle Nederlanders, is hun uitgangspunt: discriminatie moet hard tegengegaan worden. Controversieel is DENK ook, bijvoorbeeld door filmpjes van het stemgedrag van allochtone Tweede Kamerleden op YouTube te zetten.