Teledoc Campus

Met alles wat er is

AVROTROS

In de Teledoc Campus documentaire 'Met alles wat er is', worden drie mensen gevolgd die via dans hun leven met Parkinson weer naar hun hand proberen te zetten. Elke donderdag komen zij samen in het gebouw van het Rotterdamse Scapino Ballet, onder de noemer Dance for Health. Hoewel hun ziekte gepaard gaat met fysieke en mentale uitdagingen, (her)ontdekken ze te midden van professionele balletdansers hun kracht en levensvreugde.

Meer..

Kijk ook meer films. Zo toont Zapp Echt Gebeurd het verhaal van Myrte en haar vader Olaf die Parkinson heeft. Zij vindt het soms moeilijk om met de ziekte van haar vader om te gaan. De Radiodoc Hersenballet vertelt hoe mensen met MS, een ziekte die eveneens net zoals Parkinson in de hersenen ontstaat en de motoriek beïnvloedt, dansen als therapie gebruiken.

Parkinson heeft vele gezichten. Kijk om meer over de ziekte te weten te komen de Ted x Talk van Emma Lawton om haar ervaring te horen als 29-jarige die Parkinson heeft. Daarnaast toont het college van de Davis Phinney Parkinson's foundation dat Parkinson veel meer is dan alleen de welbekende motorische klachten die symptomisch zijn voor de ziekte. Ook kun je in het laatste filmpje ontdekken welke biologische verklaring schuilt achter het ontstaan van de ziekte.