2Doc:

Presenting Princess Shaw

VPRO

Verpleegster Samantha gebruikt YouTube niet alleen om haar zelfgeschreven liedjes te delen, maar ook als videodagboek. Zonder het te weten heeft 'Princess Shaw' een bijzondere bewonderaar.

De Israëlische muzikant/kunstenaar Ophir Kutiel Kutiman maakt audiovisuele symfonieën. Vijf jaar geleden maakte hij zijn eerste werk en dit ging binnen een week viral met meer dan een miljoen hits. Kutiman bouwt zijn werk op uit muziekvideoclips die mensen online zetten in de hoop ontdekt te worden. Een van hen is de alleenstaande verpleegster Samantha, uit New Orleans, die onder de artiestennaam Princess Shaw probeert door te breken. Ze kan onmogelijk weten dat er aan de andere kant van de wereld iemand is die in haar gelooft en haar talent herkent. Iemand die op het punt staat haar werk met een ongekend groot publiek te delen.

Interviews met Princess Shaw, Kutiman en regisseur Ido Haar

The Road to IDFA Kutiman & Princess Shaw: De Israëlische muzikant/kunstenaar Kutiman werd in 2009 bekend met zijn mash-ups van bestaande YouTube-clips van musicerende amateurs. Een van deze muzikanten is de alleenstaande verpleegster Samantha, op YouTube beter bekend onder de artiestennaam Princess Shaw. In 'Thru You Princess' volgt Ido Haar de zangeres in haar pogingen het te maken. Ersin Kiris vangt Kutiman en Princess Shaw backstage op voorafgaand aan de vertoning van de film en hun aansluitende concert.

Regisseur aan de Keukentafel Internationaal: Een gesprek van Pieter van der Wielen met regisseur Ido Haar over de muzikale feelgood documentaire Presenting Princess Shaw

Update van Princess Shaw juli 2016

Wat was de meest bijzondere ervaring tijdens het draaien van de documentaire?

Plaats je nog steeds muziekvideo's op YouTube en treed je nog vaak op?

Heeft je carrière zich ontwikkeld sinds de documentaire?

Tot slot een groet aan de kijkers.

Meer documentairenieuws? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.