2Doc

Kinderen van het succes

HUMAN

In deze kleurrijke mozaïekfilm geven jonge Nederlandse filosofen hun kijk op de vraagstukken van nu. De film is een productie van omroep Human, denkstation Brandstof en documentaireproducent Een van de jongens.

De film is een bijzondere documentaire vol jong talent. Onder leiding van de gerenommeerde documentairemaker Jeroen Berkvens volgen vier jonge filmmakers vier jonge filosofen. Gewapend met ideeën uit duizenden jaren filosofie en hun eigen verstand proberen Arjen Kleinherenbrink, Naomi Jacobs, Haroon Sheikh en Rozemund Uljée (commentaar) de wereld te duiden en tegelijkertijd hun weg erin te vinden. Ieder gebruikt hiervoor zijn eigen achtergrond en geeft de kijker zo een unieke blik op de wereld en de toekomst. 

Haroon Sheikh is filosoof en hoofd research bij een investeringsmaatschappij. In deze documentaire zoekt hij naar datgene dat onze gespleten samenleving tot één geheel maakt. Hij ziet diverse nieuwe initiatieven opkomen die ervoor zullen zorgen dat er nieuwe structuren worden gecreëerd.

Arjen Kleinherenbrink is PhD-student Filosofie. Hij ziet dat het er tegenwoordig steeds minder om gaat wie wij zijn, en steeds meer om hoe wij onszelf weten te verkopen. Hoe ingrijpend is deze nieuwe mentaliteit en hoe gaan wij hiermee om?

Naomi Jacobs is student Filosofie. Zij gaat in gesprek met schrijfster en filosofe Simone van Saarloos over het zoeken naar manieren om angst te temperen en over momenten waarop je je werkelijk vrij voelt.

Het commentaar bij de documentaire wordt verzorgd door PhD-student Filosofie Rozemund Uljée. Zij zorgt voor de overgang tussen de verschillende denkers en de duiding van het denken.