Barbara Makkinga, NTR, 2014

Tania Kross - Ik wil alles

NTR

Tania Kross maakte snel furore als zangeres in de wereld van de opera en de klassieke muziek. Door haar stralende aanwezigheid en toegankelijke manier van praten is zij een graag geziene gast op televisie en daarmee een in de klassieke muziek zeldzame BN’er.

Maar Tania wil meer, veel meer dan zingen alleen. Ze treedt buiten de paden van de klassieke muziek en produceert een eigen cd. Ze zingt bij een kinderconcert of voor de Koningin.

En bovenal: zij wil iets betekenen voor haar geliefde geboorte-eiland Curaçao, en initieert daarom de eerste Papiaments-talige opera, Katibu di Shon, een groot project waar ze zich met hart en ziel aan verbindt. En tussen al deze projecten door bevalt ze van haar tweede kind. Ze doet alles op haar manier en voorwaarden. Zoals ze zelf zegt: "Ik wil alles".

Kan ze tegelijkertijd de perfecte moeder zijn en haar muzikale en andere dromen verwezenlijken? Lukt het haar alle ballen in de lucht te houden?
Barbara Makkinga reist met Tania Kross tussen polder en tropen en kijkt achter de aanstekelijke lach van de Antilliaanse mezzosopraan.

Kijk ook: