3Doc:

Tussen bitch en bambi

VPRO

Steeds meer sterke, ambitieuze, carrièregerichte vrouwen komen moeilijk aan de man. . Hoe gaan vrouwen tussen de twintig en de veertig hiermee om? En wat is hun eigen aandeel hierin? Stellen ze te hoge eisen? Zijn ze te bambi of juist te bitchy?

Ze zouden graag het lieve meisje met bambi-ogen willen zijn in plaats van de harde carrièrevrouw, maar durven zich vaak niet kwetsbaar op te stellen. Want alleen zelfverzekerde mannen met overwicht kunnen hiermee omgaan. Is dat misschien een bijkomend probleem? Zijn zulke mannen er niet genoeg?

In de 3Doc: Tussen Bitch en Bambi volgt Bram van Splunteren vijf vrouwen die dagelijks met dit dilemma te maken hebben in de zoektocht naar wat hen gelukkig maakt: carrière, liefde of allebei.

Maxime (19), eerstejaars Economie en Bedrijfskunde, vindt het normaal om op deze leeftijd single te zijn. Brankele (25), afgestudeerd Biochemie en op zoek naar een baan, staat open voor een relatie maar wel op haar voorwaarden. Steeds vaker krijgt zij de vraag waarom zij nog steeds single is. Imara (27), Antilliaanse operazangeres, afgestudeerd aan Conservatorium en op zoek naar een vast contract, wil graag een leuke man maar vindt dat hij zich dienstbaar moet opstellen aan haar carrière. Maaike (35) marketingstrateeg, houdt van haar werk maar wil nu dolgraag man en kinderen en vindt dat alle middelen (actief zoeken, internet, flirtapps) geoorloofd zijn om die man te vinden. Suzanne (40), planoloog, gek op haar werk, noemt zichzelf happy single, maar worstelt met het idee dat ze op een punt in haar leven staat dat ze haar kinderwens misschien moet opgeven.

Regisseur: Bram van Splunteren