Herman Kuiphof, 1965

Portret van een sportman: Coen Moulijn

VPRO

Oud-voetballer, Mister Feyenoord, Coen Moulijn is overleden. De linksbuiten van Feyenoord werd op oudejaarsavond getroffen door een herseninfarct. Naar aanleiding van zijn overlijden kunt u hier het Portret van een sportman: Coen Moulijn uit 1965 bekijken.

Moulijn speelde in de jaren vijftig, zestig en zeventig bij Feyenoord. Ook kwam Moulijn 38 keer uit voor het Nederlands elftal. Feyenoord won in 1970 met Moulijn als eerste Nederlandse club de Europacup 1 en de wereldbeker. Moulijn zou woensdag samen met Tinus Bosselaar de Zilveren Bal uitreiken aan de winnaar van de wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam. Nu zal voorafgaand aan dat duel zal een minuut stilte worden gehouden. Ook  zal  Feyenoord met rouwbanden spelen.

Herman Kuiphof maakte voor de VPRO de eerste documentaires over sport. In de serie Portret van een sportman, portretteerde  Kuiphof een aantal bekende sporters, waaronder de bekende voetballers Abe Lenstra, Cor van der Hart en Eddie Pieters Graafland en Coen Moulijn. Kuiphof interviewt  in deze documentaire één van de populairste spelers van zijn tijd, de linksbuiten van Feyenoord Coen Moulijn.