Holland Doc

Bonne & Wanda - Livin' en lovin' in Alaska

VPRO

De hoop op een nieuw leven brengt twee vrouwen naar het verre noorden van Alaska. De 72-jarige Wanda en 56-jarige Bonne willen opnieuw beginnen op een plek waar het verleden er niet toe doet en mensen geen vragen stellen. Maar terwijl Wanda haar vrijheid lijkt te vinden, raakt Bonne steeds verder verstrikt in oude angsten. Het filmdebuut van journaliste Mare Pit.

Mare Pit, VPRO

Alaska heeft een lange geschiedenis als land van dromers. Nu de plaatjes van goudzoekers en stropers op zoek naar rijkdom langzaam zijn vervaagd, trekt de eigengereide staat intussen een ander soort gelukzoeker. Alaska is Amerika’s laatste toevluchtsoord voor bedriegers en bedrogenen.

In deze wereld schudt Wanda haar verdrietige jeugd van zich af en wordt de barvrouw, die op het gezicht van iedere klant een lach tovert. Zij verandert in een speels meisje en vindt in de kroeg haar nieuwe familie. Zij kent alle verhalen, maar niemand kent die van haar. ‘Liefde is pijn’ en pijn kan ze niet langer toelaten in haar leven.

Bonne gaat op zoek naar een kans op ‘betaalbare’ liefde in de wildernis. In het spookstadje Talkeetna, bewoond door oude stropers en houthakkers, is de jaarlijkse verkoop van mannen uitgegroeid tot een traditie. Elke winter verlaten zij fris geschoren hun afgelegen hutten op zoek naar een warm lichaam in hun bed. Er wordt fel geboden en gestreden om een nacht met de mannen. En wie weet… misschien is er toch meer dan alleen die ene nacht, wellicht is er zelfs een kans op liefde.

HD bonne & wanda lichter