Stefan Heijdendael

Kindsignalen / Bekend maakt bemind

VPRO

In deze uitzending van Radio Atelier kunt u achtereenvolgens luisteren naar de lange documentaire 'Kindsignalen' en een aflevering uit de Minidoc-reeks 'Bekend maakt bemind'. Stefan Heijdendael mocht in 'Kindsignalen' een tijd meelopen bij het Meldpunt Kindermishandeling. In 'Bekend maakt bemind' raken twee mensen die elkaar niet kennen in gesprek.

Kindsignalen

Kindsignalen

Wanneer en hoe leidt een melding van vermoedelijke kindermishandeling tot actie? Vijftig- tot tachtigduizend kinderen worden jaarlijks slachtoffer van kindermishandeling, met ieder jaar meer dan vijftig dode kinderen tot gevolg. Iedereen die ziet dat een kind mishandeld wordt, kan, desnoods anoniem, de mishandeling melden bij Advies- en Meldpunt kindermishandeling. Dat gebeurt steeds meer. Stefan Heijdendael luisterde dagenlang mee naar de meldingen die binnenkwamen bij dit Meldpunt. Hij mocht de intake-gesprekken van het Meldpunt Kindermishandeling opnemen en uitzenden, om inzicht te krijgen in de werkwijze. En volgde wat er daarna met die meldingen gebeurde. Wanneer en hoe leidt een melding van vermoedelijke kindermishandeling tot actie? Welke zaken leiden tot onderzoek, welke worden aan de kant gelegd? Luister mee en trek zelf uw conclusies. Regie: Stefan Heijdendael.

Bekend maakt bemind - Minidoc

Een serie van Ant Haima, Margot de Nooijer en Leo Knikman, NPS

Zet twee mensen die elkaar niet kennen aan een tafeltje, geef ze een drankje en luister naar wat ze elkaar te vertellen hebben.