Janna's tas

Radio Doc

VPRO

In deze aflevering van Radio Atelier kunt u luisteren naar Janna's tas, een docudrama van Catherine van Campen over de impact van straatroof en de achtergrond van een vermoedelijke dader. De invloed blijkt veel groter dan Janna ooit gedacht had.

Radioatelier: Janna's tas

Janna's tas

Janna heeft een gezellige avond en kijkt in een café met vrienden naar de beruchte wedstrijd Nederland-Tsjechie, tijdens het Europees kampioenschap voetbal in Portugal in de zomer van 2004. Nederland verliest, maar Janna laat haar humeur er niet door bederven. Het is een mooie zomeravond en na de wedstrijd fietst ze nietsvermoedend in haar zomerse jurk naar huis. Opeens wordt ze van haar fiets getrokken en op gewelddadige wijze beroofd van haar tas. Ze vertelt over wat er die avond gebeurde, en wat voor invloed de beroving op haar leven in het jaar daarna heeft gehad.

Verslaafden aan crack doen alles om aan dat ene shot te komen. Ze verkopen er nog de rolstoel van hun moeder voor en slaan er makkelijk iemand voor neer. Janna's tas toont de impact van een straatroof op het leven van het slachtoffer en schetst een beeld van de achtergrond van een vermoedelijke dader.

Samenstelling en regie: Catherine van Campen
Techniek: Alfred Koster
Eindredactie: Klaas Vos

Dit programma werd geproduceerd door de VPRO en eerder uitgezonden in De Avonden op 22 september 2005.