Hoorde hij engelen zingen? & Zomersprookjes, afl. 2

Radio Doc

VPRO

In deze uitzending van Radioatelier zijn de lange documentaire 'Hoorde hij engelen zingen' van Els Duran en de tweede aflevering uit de reeks 'Zomersprookjes' te beluisteren. In 'Hoorde hij engelen zingen' gaat programmamaakster Els Duran met haar vader mee op zakenreis. In 'Zomersprookjes' vertelt een glazen reuzenschelp enkele korte verhalen uit de zee.

Hoorde hij engelen zingen?

Hoorde hij engelen zingen?

De vader van programmamaker Els Duran veranderde in tien jaar van een enthousiaste knutselaar in een internationale ondernemer. Gerrit Duran vliegt de hele wereld over. Ooit bouwde hij zelf gitaren en speelde hij in het rockbandje Crystal Flag in Den Bosch. Ontevreden over het geluid, begon hij nieuwe manieren van geluidsversterking te ontwikkelen in een oude fabriek in het Brabantse Engelen. De unieke techniek die hij ontdekte wordt nu van moskee tot kerk, van voetbalstadion tot vliegveld, van New York tot Mekka gebruikt. 'Wat doet mijn vader nu precies?' vroeg Els zich af. Zij ging mee op zakenreis en probeerde hem te doorgronden. Samenstelling: Els Duran. Montage: Paul Bijpost. Het programma werd ontwikkeld met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

Zomersprookjes, afl. 1 - Minidoc

Zomersprookjes, afl. 2 - Minidoc

Stef Visjager en Frans de Ronde,

Zeventig glazen reuzenschelpen spoelden in de zomer van 2007 aan langs de Nederlandse kust om verhalen uit de zee te vertellen. Verhalen opgetekend námens de zee door meer dan zestig schrijvers, dichters en klankkunstenaars. De schelpen trokken als boodschappers van de zee van Oerol in Terschelling zuidwaarts naar Zuid-Zeeland. Op het Oerol festival vond de wereldpremière van Zomersprookjes plaats. In dit tweede deel: Een lied van Frederique Spigt, de zee, en een verhaal van Joke van Leeuwen: Ogen en Adem.