Edwin & Monumentjes: het monument voor jonge verkeersslachtoffers, afl. 4

Radio Doc

VPRO

In deze uitzending van Radio Atelier kunt u achtereenvolgens de lange documentaire Edwin en een Minidoc-aflevering van de reeks Monumentjes beluisteren. In 'Edwin' spreekt programmamaker Koos van Noppen met vier mensen uit de directe omgeving van Edwin, een man die werd opgepakt en veroordeeld voor een ernstig crimineel feit. Uit de serie 'Monumentjes' is de vierde aflevering over 'Het monument voor jonge verkeersslachtoffers' te beluisteren. Deze Minidoc werd gemaakt door Rogeria Burgers. Het momument is een initiatief van een vader die zijn zoon bij een verkeersongeval verloor.

Edwin

Als een goede bekende een ernstige misdaad pleegt. Op een dag wordt geheel onverwacht je geliefde leraar, goede vriend, prettige collega of lieve zoon opgepakt voor een ernstig crimineel feit en verdwijnt hij voor jaren achter de tralies. En dan...? In deze documentaire vertellen vier mensen, uit de directe omgeving van de man die werd opgepakt en veroordeeld voor afpersing van het Aholdconcern, over de impact die dit op hen had. Over hoe ze Edwin zagen voor dit alles gebeurde, de arrestatie, de rechtszaak, de gevolgen voor henzelf en de lange periode waarin ze probeerden te begrijpen hoe iemand, die ze dachten te kennen, tot iets in staat bleek te zijn dat ze nooit achter hem hadden gezocht. Samenstelling: Koos van Noppen. 'Edwin', is een coproductie van Radio Atelier en EO de Ochtenden.

Monumentjes: het monument voor jonge verkeersslachtoffers, afl. 4 - Minidoc

Rogeria Burgers en Berry Kramer, NPS

Ze staan overal: gedenktekens en kleine monumenten. Soms staan ze er al zo lang dat weinigen meer weten waarvóór ze daar staan. Toch is hun bedoeling dat er herinnerd en nagedacht wordt. In deze vierde aflevering uit de vijfdelige serie Monumentjes: het monument voor jonge verkeersslachtoffers in het Brabantse Nuenen. Het monument staat aan een drukke verkeersweg en toch dichtbij de natuur. Het is een initiatief van een vader die zijn zoon verloor. Jong zijn zij die nog toekomst hebben.