Bob van Schijndel - Podium voor een sociaal individualist & Idealen, afl. 4

Radio Doc

VPRO

In deze uitzending van Radioatelier zijn de lange documentaire 'Bob van Schijndel' van Henk Burger jr. en de vierde aflevering uit de Minidoc-reeks ‘Idealen’ te beluisteren. Henk Burger jr. portretteert politicus Bob van Schijndel als een inspirerend en humoristisch strijder tegen elke vorm van homobetutteling en onderdrukking. In de minidoc-serie 'Idealen' van Misha Bours vertelt wekelijks een jongere het persoonlijke verhaal achter zijn of haar idealisme.

Bob van Schijndel - Podium voor een sociaal individualist

Bob van Schijndel - Podium voor een sociaal individualist

Henk Burger jr, NPS

Bob van Schijndel (Amsterdam 1945) werd in 2007 uitgeroepen tot Mr Grey Pride, voor zijn tomeloze strijd tegen homodiscriminatie en voor gelijke rechten voor homo’s en lesbo’s. Henk Burger jr. blikt met hem terug naar de vrije jaren ‘70 waarin alles kon, de beklemmende jaren ’80 waarin AIDS veel vrienden en collega's treft en de huidige jaren waarin een ander homopoliticus Pim Fortuyn werd vermoord en geweld tegen homo’s de nieuwsrubrieken vult. Bob ventileert ongeremd zijn originele visie op hedendaagse kwesties en strijdt op inspirerende en humoristische wijze tegen elke vorm van homobetutteling en onderdrukking.

Idealen, afl. 4 - Minidoc

Misha Bours, NPS

Het nieuwe idealisme van de kinderen van de 'globalisering' daar hoor en lees je de laatste tijd steeds meer over. Er is een generatie jongeren die zich wel degelijk inzet voor een betere wereld. Maar deze nieuwe 'hemelbestormers' zien weinig in de onbuigzame principers van hun voorgangers uit jaren 60/70. Ze kiezen niet het revolutionaire pad, maar zoeken hun eigen weg. De vraag is: welke weg is dat dan? Wat zijn hun drijfveren? En hoe geven ze hun idealen praktisch vorm? In deze serie minidocu's gemaakt door Misha Bours vertellen vier jonge mensen het persoonlijke verhaal achter hun idealisme. Deze week de Utrechtse kraker Rogier Meijerlink.